Jdi na obsah Jdi na menu

Další televizní menu: První Tatran hostí druhou Ostravu

21. 2. 2011

Souboj prvního s druhým. Nic lepšího snad nemůže česká nejvyšší florbalová soutěž nabídnout. Do Prahy přijíždí k duelu se střešovickým Tatranem překvapení extraligy FBC Remedicum Ostrava. Začátek zápasu je v 18 hodin, hraje se ve vysočanské hale na Podvinném mlýnu.

Obrozené FBC pod vedením trenéra Martina Smetáka v právě probíhající sezoně dává vzpomenout na stříbrnou éru, kdy v jeho dresu váleli Ostřanský, Zálesný nebo Sikora. Remedicum stejně jako v tehdejších dobách platí za tým nejlepší ofenzivou a hraje atraktivní florbal. V první polovině sezony také byli Ostravané jediný týmem, který sebral bod dlouho suverénnímu Tatranu.

„Prohráli jsme si to nezkušeností a strachem o výsledek,“ lituje podzimní prohry se Střešovicemi útočník Jan Daniš. „Ted bysme to myslím už asi nepustili. Už jsme se otrkali a jsme sebevědomí,“ říká forvard Ostravy k zápasu, kdy jeho tým vedl 15 minut před koncem 7:3 a prohrál 7:8 v prodloužení.

Remedicum jede do Prahy kompletní, drobné problémy nadělalo jen zdraví několika hráčů. „Občas má někdo jen nějakou malou rýmičku, ale to jde v takovémhle zápase stranou,“ dodává k odhodlání Ostravy Jan Daniš.

Střešovice vedou extraligovou tabulku, na začátku roku 2011 si ale prožily mírnou krizi. Možná za ní mohl i odchod lídra týmu Tomáše Kafky do švédské superligy. Ale Tatran už pomalu nabírá formu pro play off a jeho poslední výsledky už zase naznačují herní pohodu. Poslední čtyři utkání Zahalkovi svěřenci přesvědčivě vyhráli, soupeři však nebyli zrovna nejtěžší.
„Je pravda, že nás ty poslední zápasy moc neprověřily. Doufám ale, že na sérii navážeme a přidáme další tři body. I když tu halu zrovna v oblibě moc nemáme, nesedí nám zrovna její povrch. Ale kde jinde hrát televizní zápas…,“ přemýšlí obránce Střešovic Marek Deutsch.

Na duel s Ostravou se celý Tatran těší. Právě souboj se soupeřem, se kterým se mohou Střešovičtí setkat i v blížícím se play off může opět přinést otevřený a divácky atraktivní florbal. Týmy rivalita vyhecuje k co nejlepšímu výkonu.
„Už na podzim v Ostravě, i když jsme ztratili první bod, jsme zahráli jeden z nejlepších zápasů. Asi i proto, že chodili pořád do brány a hlavně stříleli,“ vzpomíná Deutsch.

Střešovice také trápí zdravotní stav několika hráčů. Poslední tréninky vynechali Fridrich, Ondrušek, Hokkanen a Rákosník. Do zápasu by však alespoň některý z marodů měl nastoupit.

Duel prvního s druhým začne v 18 hodin na Podvinném mlýnu, a pokud jste z Prahy nebo blízkého okolí, neměli byste si jej nechat ujít.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář