Jdi na obsah Jdi na menu

Ještě tam nejsme, ale jdeme krok po kroku, říká Matěj Klucho

24. 2. 2011

 

Celý zápas dřel, a i když se gólu nedočkal, patři k ústředním postavám Liberce. Matěj Klucho si také po zápase vysloužil cenu pro nejlepšího hráče vítězů. Za odměnu pak mohl dirigovat i tradiční vítězný liberecký bob.

„Důležitější zápas jsem asi nehrál,“ oddechl si spokojeně po zápase jeden z nejužitečnějších hráčů zápasu. V jednom z klíčových momentů zápasu při oslabení svého týmu se pustil do forčekingu až k brance Sparty a vynutil si faul Michala Soukupa a srovnání sil na hrací ploše. Od té chvíle Severočeši zápasu vládli. „Chtěli jsme vítězství o čtyři góly, to byl cíl. Ale samozřejmě, že bereme po takovém průběhu zápasu i takhle vydřené tři body,“ přiznal Matěj Klucho.

„Nevyvíjelo se to pro nás vůbec ideálně, Sparta hrála dobře přes půlku zápasu, ale my jsme věřili. Když jsme před poslední třetinou stáhli sestavu a vytvořili si tlak, tak nám bylo jasné, že to otočíme,“ říká jedenadvacetiletý forvard.

Za svou dřinu mohl být Klucho odměněn v poslední minutě při power play. Liberec se několikrát pokoušel ohrozit bránu, ale v největší šanci se nakonec ocitl právě člen druhé formace Severočechů. Namísto gólového zakončení z úhlu ale raději zahrál na jistotu. „Mám pocit, že jsem věděl, co dělám. Bylo to lepší, než ztracený míček a nechat jim brejk na naší bránu,“ vysvětluje.

„Prvotní cíl je play off a tam ještě nejsme. Zní to jako fráze, ale my jdeme krok po kroku,“ vypráví Matěj Klucho. A bilance posledních čtyř zápasů mu dává za pravdu. Severočeši přehráli Bohemians a brali povinné body. Pak potřebovali uspět s Brnem a získali aspoň bod. V dalším duelu si dojeli pro vítězství na Future – i to se povedlo. A nyní zdolali Spartu. „Vlastně to pořád máme ve svých rukou. Vítkovice jsou silné, ale jsou další cíl. Uvidíme, v minulosti jsme na ně doma už zahrát dokázali,“ přemýšlí Klucho, na zaváhání Sparty se na severu Čech čekat nebude.

A kdyby se za deset dnů Liberec opravdu radoval? „Myslím, že i kdybychom šli z osmého místa, tak můžeme něco uhrát. Rozhodně by to pro nás jen neznamenalo záchranu. Play off už jsme hráli třikrát po sobě, a i když jsme většinou prohrávali, tak jsme nabrali nějaké zkušenosti. Dopředu nikdy není ztracené nic,“ ví Matěj Klucho.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

AAsserport - What is a common blood pressure

29. 7. 2018 18:17

Pression arterielle est comment calleux votre sang pousse contre les parois de vos arteres lorsque votre coeur determination pompe le sang. Arteres sont les tubes qui transportent prendre offre sang loin de votre coeur. Chaque temps votre coeur bat, il pompe le sang par de vos arteres a la flanerie de votre corps.
https://www.cialispascherfr24.com/cialis-femme-prix-maroc/