Jdi na obsah Jdi na menu

Liberec už je osmý, vyhrál na Future. Sparta naopak padla

21. 2. 2011

Florbalisté Liberce vyhráli na hřišti SSK Future přesvědčivě 7:3 a posunuli se už na osmou příčku zajišťující play off. Naopak pražská Sparta prohrála v Brně 4:8 a spadla na deváté místo. O tom, kdo po konci základní části zůstane v osmičce, zřejmě rozhodne vzájemný souboj obou rivalů, který je na programu už 23. února.

Na brněnské palubovce se představila pražská Sparta, která držela osmou příčku před dotírajícím Libercem. Záhy se sice v jihomoravské metropoli dostala do vedení, ale poté domácí třemi brankami otočili vývoj zápasu.

Buldoci diktovali tempo téměř celé utkání. Pomaličku navyšovali svůj náskok, až z toho bylo vítězství 8:4. V brněnském dresu řádil opět Luděk Ondráček, který zaznamenal hattrick. Naopak Sparťané odcházeli z palubovky se svěšenými hlavami, protože je porážka stála osmé místo v tabulce.

Na to se posunul Liberec, který díky famózní první části udolal Future. Už po deseti minutách hry totiž vedli svěřenci Zdeňka Skružného na hřišti pražského rivala o čtyři branky. Obrat se ale nekonal. I druhou část vyhrál Liberec a dělilo ho dvacet minut od důležitého vítězství.

To nakonec Severočeši pečetili v poslední třetině, kterou sice ovládlo Future, ale pouze o jedinou branku. Liberec tak slaví postup na osmou příčku a potvrdil, že se závěrem základní části má jeho forma vzrůstající tendenci.

Posledním zápasem nedělního odpoledne bylo pražské derby mezi Bohemkou a Chodovem. Zápas se lámal až v poslední třetině, ve které se s góly roztrhl pytel. Padlo jich hned deset. Čtyři na straně Bohemky, šest na účet Chodova.

Ten si připsal další tři body za vítězství 9:6 a stále tak živí šanci na postup do elitní čtyřky. Za Vítkovicemi zaostává o tři body. Zápas se vyvedl klokanovi Poláčkovi, který skóroval čtyřikrát. Na druhé straně těžil Cepek, který tři branky dal a na jednu přihrál. Stejnou bilanci zaznamenal i Jednrišák.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář