Jdi na obsah Jdi na menu

Možná budou padat tresty. Jaké mohou být?

25. 2. 2011

 

Případ podezřelých sázek u utkání Future s Libercem nabírá na obrátkách. Co to ale může znamenat pro hráče nebo klub při prokázání viny? Mohou padat hodně vysoké pokuty i vyloučení z činnosti ve florbale.

Disciplinární komise České florbalové unie by měla obdržet podnět pro zahájení disciplinárního řízení. „Komise se seznámí s dostupnými informacemi a ve spolupráci se sazkovými kancelářemi a Policií ČR celý případ prošetří. V tuto chvíli by bylo nezodpovědné spekulovat o výsledku vyšetřování,“ vysvětlil šéf disciplinární komise Tomáš Březina.

Disciplinární řád ČFbU myslí na tresty jak pro jednotlivce, tak i pro celé kolektivy. Pamatuje na to v bodě 4. příkladového sazebníku trestů za disciplinární provinění kolektivů.

Do této kategorie spadá úmyslné ovlivňování výsledku utkání více hráči, trenérem nebo funkcionářem oddílu či družstva, sabotování hry, sázka na výsledek utkání, nehlášení pokusu o ovlivňování výsledku, podplácení hráčů soupeře i vlastních, rozhodčích nebo jiných funkcionářů, sliby úplaty a jiná jednání narušující regulérnost soutěže.

Pokud by bylo někomu prokázáno právě výše uvedené provinění, trest může mít ve své maximální výši tuto podobu: VYLOUČENÍ DRUŽSTVA ZE SOUTĚŽE A FINANČNÍ POKUTA AŽ 250 TISÍC KORUN.

Stejně tak pamatuje disciplinární řád ČFbU i na jednotlivce, a to v bodě 8. příkladového sazebníku trestů za disciplinární provinění jednotlivců (hráči, trenéři a funkcionáři).

Do této kategorie spadá úmyslné ovlivňování výsledku, sabotování hry, přijetí, předání, příslib nebo pokus o úplatu nebo jiných výhod za účelem ovlivnění výsledku utkání, sázka na výsledek utkání, jehož se účastní, nehlášení pokusu o ovlivnění výsledku.

V tomto případě by mohl být trest pro hráče, trenéra či funkcionáře také tvrdý. Zde může být trestem v závažném případě i VYLOUČENÍ Z ČINNOSTI VE FLORBALE.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář